بسم الله الرحمن الرحيم

semoga usaha yang sedikit ini di catat sebagai "1 kebajikan" di sisiNya..insya'ALLAH
SeLaNgkaH ke aLaM peRjuaNgaN, bererti selamanya dalam kepahitan.. biarlah menangis, terluka, kecewa, ditinggalkan kerana ALLAH daripada mati terkambus tanpa mujahadah... tApi, InGaTLah..setiap titisan darah daripada luka.. serta setiap titisan air mata itulah Mahar kita ke SYURGA..bila ditanya, kenapa berjuang itu pahit? jawabnya kerana SYURGA ITU MANIS..
...:mujahadatunnafsi adalah perjuangan yang mesti:...
...:muhasabatunnafsi amalan yang perlu:...
..........SeLaMaT BeRjUaNg............

semoga redha,rahmah kasih sayang jua inayah perlindunganNYA senantiasa menemani hari-hari yang kita lalui..Insya'Allah..
reDha,tabah dan sabarlah berhadapan dengan setiap mehnah ujianNya.. kerana setiap sesuatu ada hikmahnya...
cume kita yang kekadang gagal menghalusinya..

Friday, September 04, 2009

Ramadhan oh Ramadhan


Terasa waktu bagaikan berlari pantas... RAMADHAN 1430 hijrah yang kita lewati hari2nya saat ini terasa begitu cepat menyusuri.. rasanya baru semalam 1 RAMADHAN membuka tirai... tetapi hakikat peredaran masa harus diakui.. muhasabah nafsi yang sering mengisi ruang senggang tidak akan bermakna andai tindakan tidak memainkan peran....
pada diri.. satu ingatan..moga tidak lalai dengan setiap perjalanan...

RAMADHAN... fadhilat kehebatannya tidak pernah sunyi berkurang... dulu, kini dan selamanya.. kerana yang bertambah dan berkurang itu hanyalah kita.. insan yang mengisi persinggahan seketika RAMADHAN... RAMADHAN akan pergi nanti..walau ada insan yang berharap..RAMADHAN akan terus disisi... RAMADHAN akan kembali lagi..mengikut giliran yang telah ditetapkan khaliqnya.. namun persoalan yang seharusnya menyentuh rasa setiap kita...apakah RAMADHAN nanti masih bisa kita lewati hari-harinya...????
apakah saat RAMADHAN tiba nanti kita masih di bumi ini...???????????!!!

No comments:

Post a Comment